Достапни линкови

Вилијамсон-Да беше формиран судот ќе имав покренато обвиненија


Главниот обвинител во истрагата за трговијата со органи и воени злосторства на Косово, Клинт Вилијамсон.

Главниот обвинител во истрагата за трговијата со органи и воени злосторства на Косово, Клинт Вилијамсон изјави дека доколку досега бил формиран Специјалниот суд, тој ќе покренел обвиненија. Тој во интервју за „Коха Диторе“ нагласува дека во Брисел не кажал оти нема докази за трговијата со органи, туку дека има убедливи индикации оти тоа се случило. Вилијамсон порача и дека ги знае имињата на оние кои ќе бидат обвинети. Според него, ОВК нема да биде обвинета, туку поединци.

XS
SM
MD
LG