Достапни линкови

Аргентина влезе во „селективен банкрот“


Американската агенција за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс“ соопшти дека Аргентина се наоѓа во „селективен банкрот“, додека Владата во Буенос Аирес во последен момент преговара за да избегне прогласување на целосна неможност за плаќање. Оценката на аргентинскиот долг од „ЦЦЦ“ што се смета за голем ризик по инвеститорите, прерасна во „СД“ (селективен банкрот), се наведува во соопштението на Агенцијата.

XS
SM
MD
LG