Достапни линкови

Попоски и Рифаи за унапредување на туризмот во ЈИЕ


Никола Попоски, министер за надворешни работи на Македонија.

Министерот за надворешни работи Никола Попоски и генералниот секретар на Светската туристичка организација Талеб Рифаи, на денешната средба во Скопје размениле мислења за унапредувањето на регионалната соработка во туризмот во Југоисточна Европа и начините како да се искористи близината на регионот до европските пазари.

Според соопштението, Попоски изјавил дека целта е да се зголеми бројот на туристи кои доаѓаат во Македонија, а Светската туристичка организација е вистински партнер за нејзино остварување.

XS
SM
MD
LG