Достапни линкови

Исчезнало оружјето кое САД му го обезбедиле на Авганистан


Исчезнало оружјето кое САД им го обезбедиле на авганистанските национални безбедносни сили, соопшти специјалниот инспектор за реконструкција на Авганистан. Во извештајот е наведено дека авганистанските власти немаат право да го отстранат или преместат оружјето. Според извештајот, поради неспособноста на авганистанските власти да располагаат со оружјето тоа може да падне во рацете на бутовниците и да биде дополнителен ризик за цивилите.

XS
SM
MD
LG