Достапни линкови

Италијанска компанија ќе отвара фабрика во Бунарџик


Слободна економска зона Бунарџик кај Скопје

Италијанската компанија „Монтанте груп“ ќе гради фабрика за производство на амортизери за возови, шински возила, автобуси и тешки возила во индустриската зона Бунарџик. Првичната инвестиција ќе изнесува околу 10 милиони евра, а ќе се вработат 100 лица. Објектот ќе почне да се гради во есен и треба да биде готов најдоцна за една година од почетокот на градбата.

XS
SM
MD
LG