Достапни линкови

Лидерот на Луханск повика на мобилизација


Валери Болтов

Сепаратистичкиот лидер на самопрогласената република на Луханск Валери Болтов повика на генерална мобилизација на популацијата со цел да се спротистави на силите на украинските власти. Тој издаде декрет со кој ги повикува сите кои можат да држат оружје доброволно да се приклучат на армијата на Луханск. Според него украинските власти испратиле нови сили на борбените линиии и затоа за да возвратат жителите на Луханск да се мобилизираат.

XS
SM
MD
LG