Достапни линкови

Бавно се одвива ревизијата на гласачките ливчиња во Авганистан


Пребројувањето на гласачките ливчиња во Авганистан

Авганистанската независна изборна комисија соопшти дека ревизијата на гласачките ливчиња од вториот круг на претседателските избори бавно се одвива. Според нив, на првиот ден од пребројувањето била извршена ревизија на само 32 гласачки кутии. Комисијата нагласи дека потребно е да се пребројуваат по 1000 гласачки кутии на ден за ревизијата да заврши за четири недели. На пребројувањето присуствуваат и меѓународни набљудувачи.

XS
SM
MD
LG