Достапни линкови

Можно продолжување на рокот за постигнување нуклеарен договор


Преговорите за иранската нуклеарна програма во Виена

Шефот на кинескиот преговарачки тим Ванг Кун изјави денеска дека нуклеарните преговори помеѓу Иран и шесте светски сили најверојатно ќе бидат продолжени и по 20 јули, кога беше поставен крајниот рок за постигнување на долгорочен договор. Според него, двете страни би можеле да се договорат за продолжување на рокот. Но, се уште не е јасно колку рокот би бил продолжен. Ванг нагласи и дека бил охрабрен од напредокот кој бил псотигнат во изминатите месеци во преговорите.

XS
SM
MD
LG