Достапни линкови

Запишани 57 746 студенти во новата академска година


Во новата академска година на додипломски студии и на високите стручни школи во Македонија се запишани 57.746 студенти, што претставува пораст за 1,5 проценти во однос на минатата година. Најголем број студенти или 88,5 проценти се запишани на државните високообразовни установи, додека 11,1 процент се запишани на приватните високообразовни установи. Во прва година на студии се запишани 19.173 студенти или 33,2 проценти.

XS
SM
MD
LG