Достапни линкови

САД ќе ја одложат испораката на авиони во Авганистан


Американското надзорно тело задолжено за надгледување на помошта за Авагнистан препорача одложување на испораката на дополнителни карго авиони на авганистанските воздухопловни сили. Специјалниот генерален инспектор за реконструкција на Авганистан, Џон Сопко изјави дека на земјата може нема да и бидат потребни сите карго авиони обезбедени до американската војска преку договор вреден 100 милиони долари.

Во писмо испратено до секретарот за одбрана Чак Хејгел тој го покренува прашањето дали авагнистанската воздухопловна сила целосно ги искористува авионите.

XS
SM
MD
LG