Достапни линкови

Интензивни борби на меѓународниот аеродром во Триполи


Бунтовниците на Зинтан

На меѓународниот аеродром во Триполи се интензивирале борбите меѓу ривалските милитантни организации при што дошло и до големи оштетувања на аеродромот.

Станува збор за борби меѓу таканаречените Сили за стабилност и безбедност и бунтовниците од југозападна Либија наречени Зинтан, кои пак го контролираат аеродромот од остранувањето на Гадафи од власт во 2011 година.

Владин портпарол изјави дека владата размислува дали да побара меѓународна помош за да се воспостави стабилност во Либија.

XS
SM
MD
LG