Достапни линкови

Русија-13 жртви на етнички мотивирани напади


Директорот на Сова центарот за информации и анализи, Александар Верховски

Во етнички мотивирани напади во Русија биле убиени 13 лица, а 61 биле повредени во првите шест месеци на годината. Извештајот на Сова центарот за информации и анализи покажува дека најсмртоносните напади се случиле во Москва, каде имало 5 жртви, а 13 биле повредени. Две лица биле убиени, а 7 повредени во вториот најголем град во земјата Санкт Петерсбург. Најголем дел од жртвите биле работници-мигранти од Централна Азија и Кавказ, како и од африканските земји и Јапонија.

XS
SM
MD
LG