Достапни линкови

Ирак-Курдскиот лидер побара референдум за независност


Лидерот на ирачкиот курдски регион Масуд Барзани

Лидерот на ирачкиот курдски регион Масуд Барзани побара од регионалниот Парламент да формира комитет кој ќе го организира одржувањето на рефрендумот за независност. Законодавци соопштија дека Барзани го повикал Парламентот да избере датум за референдумот, но не сугерирал за колку време треба да се одржи. Барзани претходно најави дека ќе побара референдум во спорните региони на северен Ирак за нивно вклучување во курдскиот автономен регион.

XS
SM
MD
LG