Достапни линкови

Контигент на АРМ заминува за Кабул


АРМ - архива

Контингент на АРМ од 150 припадници ќе замине во мировната мисија ИСАФ во Авганистан. Станува збор за 17 та ротација на мировната мисија ИСАФ, во која АРМ учествува со механизирана пешадиска чета.

Припадниците на АРМ во наредните шест месеци задачите ќе ги извршуваат во рамките на контингентот на Армијата на Обединетото Кралство, каде што ќе бидат задолжени за обезбедување на главната команда на силите на ИСАФ во Кабул.

XS
SM
MD
LG