Достапни линкови

Член на руската Дума на листата на санкции на САД


Припадници на мултиетиничката евроазиска криминална мрежа Братски круг

Американското министерство за финансии го стави членот на руската Дума, Адам Султанович Делимханов на листата со санкции врз индивидуални личности кои се инволвирани во меѓународен криминал. Според соопштението, Делиманов дејствува во корист на Гафур Рахимов, кој е клучен член на големата мултиетиничка евроазиска криминална мрежа, Братски круг. Министерството го замрзнало целиот имот кој Делиманов го има во САД и му забрани трансакции со државјани на земјата.

XS
SM
MD
LG