Достапни линкови

Уништувањето на сириското хемиско оружје во финална фаза


Американскиот поморски брод кој ќе го неутрализира хемиското оружје

Данскиот брод кој го превезува смртоносниот материјал од Сирија пристигнал на пристаништето во јужна Италија. Бродот кој пренесува тони хемиско оружје, меѓу кое и гас сарин денеска изутрина пристигнал на пристаништето Џиоиа Тауро. Хемиското оружје потоа ќе биде префрлено во американски поморски брод, кој има соодветна опрема за негово неутрализирање. Процесот ќе започне откако бродот ќе заполови на отворено море.

XS
SM
MD
LG