Достапни линкови

Украина, Грузија и Молдавија прават голем исчекор кон ЕУ


Украина, Грузија и Молдавија ќе направат голем исчекор кон Западот со потпишувањето на клучни договори со Европската унија денеска во Брисел. Украина потпишува договор за поблиски економски врски со ЕУ, како и Молдавија и Грузија, кои, исто така, ќе потпишат документи за поблиски политички односи со ЕУ. Меѓу другото, договорите ќе им овозможат на овие три земји непречен пристап до пазарот на ЕУ од 500 милиони потрошувачи.


XS
SM
MD
LG