Достапни линкови

Климкин-Потребни се дополнителни позитивни чекори од Русија


Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин

Украинскиот министер за надворешни работи Павло Климкин за време на средбата на НАТО во Брисел ја поздрави одлуката на рускиот парламент за одземање на претходно даденото одобрение на претседателот Владимир Путин да нареди воена интервенција во Украина. Но, според него, потребно е да се преземат дополнителни позитивни чекори од страна на Русија, односно земјата да го поддржи мировниот план за Украина.

XS
SM
MD
LG