Достапни линкови

Протести против говорот на Алиев во ЕУ


Азербеџанскиот претседател Илхам Алиев на сесијата на Парламентарното Собрание на Советот на Европа во Стразбур

Азербеџанскиот претседател Илхам Алиев по говорот на сесијата на Парламентарното Собрание на Советот на Европа во Стразбур беше пречекан од демонстранти, кои носеле маички со слики на политички затвореници во Азербеџан, а нивните усти биле покриени со црни траки. Тие протестирале и против изјавата на Алиев дека сите фундаментални слободи се почитуваат во Азербеџан.

Алиев зборувал за реформите во Азербеџан, при што напоменал дека тие им дозволуваат на жителите на практикуваат било какви политички активности и ја повика ЕУ да ги избегне двојните стандарди.

XS
SM
MD
LG