Достапни линкови

Американски научници можеби биле изложени на Антракс


Околу 75-мина научници во американската владина лабораторија во Атланта, можеби биле изложени на жива Антракс бактерија. Според надлежните, проблемот настанал кога примероци од бактеријата, кои не биле неутрализирани, биле пренесени во лабораторија со понизок степен на заштита. Сите 75-мина вработени се под надзор и превентивно примаат лекови. Во 2001-ва година, 5 лица починаа а 17 беа заразени од Антракс, содржан во писма.
XS
SM
MD
LG