Достапни линкови

Кривокапиќ-Црна Гора следна членка на ЕУ и НАТО


Претседателот на црногорскиот Парламент, Ранко Кривокапиќ
Претседателот на црногорскиот Парламент, Ранко Кривокапиќ изјави денеска дека земјата ќе биде следната нова членка на Европската унија и на НАТО. Според него, Црна Гора не е оптоварена со датуми кога ќе стане членка на Унијата и НАТО, туку е посветена на остварување резулатати и зајакнување на владеењто на правото. Кривокапиќ смета дека со приемот на Црна Гора, ЕУ ќе стане побогата за „пример на соживот на различностите“.
XS
SM
MD
LG