Достапни линкови

Во Македонија пак намалена невработеност


Бројот на невработени во првиот квартал од годинава изнесува 272.115 лица. Стапката на невработеност е 28,4 отсто и е за 1,5 процент пониска од првиот квартал во 2013 година, објави Државниот завод за статистика.
Од невработените 58,8 отсто се мажи, а жени се 41,2 отсто. Во овој квартал вкупно биле вработени 686.277 лица.
XS
SM
MD
LG