Достапни линкови

НБРМ: Економијата закрепнува


Гувернерот на НБРМ Димитар Богов
Економијата и натаму солидно закрепнува, а постојат предуслови и приватниот сектор да закрепнува и без дополнителен монетарен стимул, констатирал Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ.
Комитетот оценува дека досегашната поддршка на домашната економија преку преземените мерки на монетарната политика е доволна. Излегувањето од зоната на приспособлива монетарна политика во следниот период ќе зависи од промените во надворешната позиција на економијата и ефектите врз девизните резерви.
XS
SM
MD
LG