Достапни линкови

Гугл го купува „Скајбокс“


Гугл објави дека го купува „Скајбокс“ за 500 милиони долари.
Овој потег објавен на 10 јуни би можеле да му овозможи на Гугл да испраќа своја флота од сателити да направи антенски слики и да обезбеди онлајн пристап до оддалечените области на светот.
Гугл планира да користи сателит на „Скајбокс“ за дополнување на материјалот што го обезбедува од повеќе од 1000 извори, вклучувајќи и други сателитски фирми.
На крајот, сепак, Гугл се надева дека ќе изгради повеќе сателити кои би можеле да го прошират користењето на интернетот и пристап на точки од целиот свет.
XS
SM
MD
LG