Достапни линкови

Американско - грузиски воени вежби кај Тбилиси


Во близина на Тбилиси започнаа редовни годишни американско – грузиски воени маневри со учество на 350 американски маринци стационирани во романскиот град Констанца и 550 грузиските сили.

Маневрите кои ќе траат до 19 јуни. се наречени Ефикасен Дух 2014. Целта е да се продлабочи интеракцијата меѓу вооружените сили на двете земји и да се подобрат вештините за меѓусебна помош во мировните операции.
XS
SM
MD
LG