Достапни линкови

Руската црква со Библија на узбекистански јазик


Руската православна црква соопшти дека ќе почне масовно издавање на Библијата на узбекистански јазик со цел да им се помогне на работниците од таа земја за подобро да се интегрираат во Русија. Црквата соопшти дека соработува со руската служба за миграции во подготовка на часови и лекции за руската култура, закони и историја за странските имигранти, кои најчесто се од поранешните советски републики во Централна Азија.
XS
SM
MD
LG