Достапни линкови

Италијанското претседавање со ЕУ во знакот на растот и вработувањата


Italy -- A picture illustration shows a one euro coin on a flat screen displaying exchange rates in Rome, 08Dec2011
Централна тема на италијанскотот претседавање со ЕУ кое започнува на 1 јули ќе бидат растот и вработувањето, истакна министерот за економија на Италија, Пјер Карло Падоан. Министерот рече дека сака да отвори дебата околу растот која ќе биде сериозна и отворена и што помалку идеолошка и изрази надеж дека конечно ќе престане „лажната дебата“ за тоа дали треба или не да се спроведуваат мерки за штедење. Тој рече и дека големата криза што ја зафати целата планета во 2007 година, сеуште не е надмината и дека ЕУ треба сериозно да се позанимава со стопанскиот раст.
XS
SM
MD
LG