Достапни линкови

Украина и проширувањето, теми на Парламентарното собрание на НАТО


Кризата во Украина доминира на агендата на денешното пролетното заседание на Парламентарното собрание на НАТО во Вилнус. Освен резолуција за Украина, се очекува на Собранието на кое освен пратеници од земјите членки, учествуваат и претставници на земјите партнери, да биде донесен нов документ со кој ќе се истакне потребата на НАТО за отворена врата за натамошно проширување на Алијансата.
XS
SM
MD
LG