Достапни линкови

Собранието усвои повеќе предлог - одлуки


Собранието на Република Македонија на денешната трета седница ја усвои Предлог-одлуката за утврдување на тројца потпретседатели на Парламентот.

Пратениците ги усвоија и предлог-одлуките за основање постојани работни тела на Собранието, за основање делегации, пратенички групи и други облици на остварување на меѓународната соработка на Собранието на Република Македонија и за објавување оглас за избор на членови на Комисијата за верификација на фактите.

Во новиот пратенички состав коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ има 61 пратеник, ДУИ 19, ДПА 7, ГРОМ 1 и НДП 1. СДСМ освои 34 пратенички места, но одлучи да не учествува во работата на Собранието.

На денешната седница Собранието констатираше дека на Руфи Османи од НДП му прекинува мандатот.
XS
SM
MD
LG