Достапни линкови

Прв пат во Македонија ќе бидат изложени моштите на Свети Кирил


На 24 мај, на празникот на сесловенските апостоли и просветители Свети Кирил и Методиј, првпат во Македонија ќе бидат изложени моштите на Св. Кирил. Тие ќе бидат изложени во Католичкиот храм во Богданци, кој го носи името на солунските браќа. Свети Кирил почива во базиликата „Свети Климент“ во Рим, а ова е еден од ретките сертифицирани примероци од неговите мошти.
XS
SM
MD
LG