Достапни линкови

Вељаноски: опозицијата да се врати во Собранието


Трајко Вељаноски
Не е убаво во Собранието да нема опозиција и ќе направам се таа да се врати. Ова на денешната средба со новинарите го изјави претседателот на парламентот Трајко Вељаноски. Доколку не поднесат оставки и не доаѓаат на работа шест месеци во Собранието, со двотретинско мнозинство Собранието може да им го одземе мандатот на пратениците од опозицијата, наведе Трајковски, додавајќи дека доколку поднесат оставки, тој е должен за тоа со писмо да ја извести Државната изборна комисија.
XS
SM
MD
LG