Достапни линкови

Официјалната новинска агенција на Иран објави дека иранските власти уапсиле реформаторски новинар под обвиненија кои се однесуваат на безбедноста.
ИРНА го цитира адвокат на новинарот, Гити Поурфазел, кој рекол дека дека судот на 10 мај го обвинил Сераједин Мирдамади за заговор против владејачките свештеници на Иран и наредил привремен притвор.
Поурфазел рече дека Мирдамади бил обвинет за ширење лаги против владата , но бил ослободен со кауција.
XS
SM
MD
LG