Достапни линкови

Европската централна банка без промена на каматните стапки


Европската централна банка ги задржа основните каматни стапки на рекордно ниското ниво од 0,25 отсто и не презема дополнителни мерки бидејќи чека да види дали ниската инфлација станува тренд. Денешната одлука беше очекувана зашто креаторите на политиките во Европската централна банка ја чекаат обновената економска прогноза во јуни која треба да покаже дали треба да се дејствува против ниската инфлација, за која има опасност да се спушти „во опасната зона“ под 1 процент.
XS
SM
MD
LG