Достапни линкови

Невработеноста во евро-зоната 11,8 отсто


Невработеноста во евро-зоната и натаму е 11,8 отсто, четврти месец по ред, соопшти Еуростат. Вкупниот број на невработени во март изнесувал 18,91 милион луѓе, што е само за 22 илјади помалко во однос на претходниот месец.. Грција и Шпанија и натаму се земјите со најголема невработеност, над 26 отсто, додека најмала невработеност има во Австрија, 4,9 отсто и во Германија 5,1 отсто.
XS
SM
MD
LG