Достапни линкови

Хрватска во кризата изгубила цел буџет


Хрватска во кризата изгубила над 100.000 работни места и речиси цел еден буџет. Ова го изјави хрватскиот заменик-министер за финансии Борис Лаловац, кој додаде дека дефицитот мора да се намалува и на приходна и на расходна страна.

„Која и да е мерка која сакате да ја воведете, секогаш ќе има незадоволни. Тоа е сосема јасно, затоа што предолго трае кризата, луѓето се нервозни, немаат работа, депресија има и кај претприемачите и кај потрошувачите“,

рече Лаловац
XS
SM
MD
LG