Достапни линкови

Анти - терористичка операција во Дагестан


Во руската Република Дагестан на Северен Кавказ започнала контра-терористичка операција.

Во Махачкала се наведува дека операцијата која започнала во западната област има за цел да се пронајдат и неутрализираат членови на нелегални вооружени групи и нивните соучесници.

Дагестан со години се соочува со насилство поврзано со исламскиот екстремизам и организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG