Достапни линкови

Цивил - Бројни нерегуларности на изборите


Бројни нерегуларности се идентификувани до 18 часот во Цивил, особено во Кочани, во ромско маало, каде што се добиени претставки во однос на поткуп на гласачи за 500 денари, а едно лице истовремено извадило седум лични карти и гласало со нив. Забележани се и неколку случаи на ветувања за договори за откуп на тутун и ветувања за платени ужинки во училиштата доколку граѓаните го дадат гласот за одредена партија.
XS
SM
MD
LG