Достапни линкови

Србија денеска ќе добие нова влада


Србија денеска треба да добие нова влада. Со експозе на мандатарот Александар Вучиќ, почна специјалната седница на која Собранието ќе го избере новиот кабинет.

Изборот на владата и полагањето заклетва на нејзиниот претседател е единствена точка на седницата.

Излагањето на Вучиќ во кое се претствени мерките и палновите кои неговиот кабинет ќе ги спроведува во следните 4 години е напишано на 70 страници. Владата ќе има 19 министри, меѓу кои и двајца без ресор
XS
SM
MD
LG