Достапни линкови

Избори: Во Тирана имало "купување" гласови


Членот на ДИК во македонската амбасада во Тирана Норик Селими за албанската ТВ станица 24 NEWS изјави:

"Купување на гласови е извршено од страна на лица од македонски партии кои се стационирани спроти амбасадата на Република македонија во Тирана , каде што се гласа . Лицата на македонските партии даваат во замена за албанската лична карта ,македонска лична карта а потоа по гласањето им се даваат и пари . На лица кои се од Пустец им се купувани гласови,,

изјави за TV News 24 Норик Селими , кој додаде дека ,,има факти како се купуваат гласовите".
XS
SM
MD
LG