Достапни линкови

Русија протера американски наставници поради „пропагирање американски вредности“,


Судот во рускиот град Чебоксари осуди четири неидентификувани граѓани на САД за кршење на условите на нивните туристички визи и ги осуди да бидат протерани од Русија. Судот утврди на 25 април дека четирите жени работат како наставници по англиски јазик на локален универзитет и биле "агитатори на американските вредности", според руската Федерална миграциска служба. Судот, исто така ја казни секоја од обвинетите по 2000 рубли. Една од четирите жени беше опишана како „една жена, која првпат влезе Русија како волонтер на Мировниот корпус во 2001 година“.
XS
SM
MD
LG