Достапни линкови

Ирак: Апел против насилството врз новинарите


Новиот извештај на њујоршката Комисија за заштита на новинарите (CPJ) вели дека новинарите во автономниот курдски регион во Ирак често прибегнуваат кон автоцензура, поради "климата на неказнивост" во регионот во врска со насилството врз новинарите.
Извештајот издаден на 22 април изјави дека курдистантските новинари "се соочуваат со закани, малтретирање, тепање, подметнување пожари, и убиства", и дека повеќето напади поминале неказнето.
НВО, исто така, ја повика меѓународната заедница да стори повеќе за да се заштитат новинарите и обезбеди слобода на печатот.
XS
SM
MD
LG