Достапни линкови

Анкета: Жителите на Донетск против приклучување кон Русија


Резултати од спроведена украинска анкета покажуваат дека мнозинството од анкетираните жители на источниот регион Донетск не сакаат да се приклучат кон Русија. Анкетата ја спроведе Институтот за Меѓународна Социологија во Киев а резултатите покажуваат дека 52 проценти од анкетираните жители на регионот се против приклучување кон Русија, додека 27,5 проценти сакаат регионот да биде под власт на Кремљ. Во истражувањето биле вклучени над 3.000 испитаници.
XS
SM
MD
LG