Достапни линкови

Русија ги критикува ОБСЕ и ОДИХР


Руското министерство ги обвини ОБСЕ и ОДИХР за пристрасност поради тоа што на многумина жители на Русија им бил забранет влез во Украина. Според руското министерство, неприфатливо е меѓународната организација да не реагира на украинската забрана за влез на мажи од Русија на возраст од 16 до 60 години. Забраната стапи во сила на 17 април и се однесува на сите мажи од Русија кои патуваат за Украина, кои не можат да докажат дека причина за нивната посета е бизнис или смрт на роднина.
XS
SM
MD
LG