Достапни линкови

Откриена нова планета налик на Земјата


Астрономите од НАСА соопштија дека откриле планета, која наликува на Земјата. Таа била за 10 отсто поголема од Земјата, а на неа би можело да има живот бидејки е на оптимално растојание од нејзината звезда.
XS
SM
MD
LG