Достапни линкови

Во Индија денеска, најголемиот изборен ден


Во Индија продолужуваат парламентарните избори. Денеска се гласа за 120 пратенички места во 12 држави. Најголемите избори во светот се одвиваат во девет фази. Почнаа на 7 април, а ќе траат до 12 мај. Резултатите се очекуваат неколку дена подоцна, односно на 16 мај. Право на глас имаат 815 милиони идијци. Главни играчи во изборната трка се владејачката Конгресна партија и најголемата опозицска Баратија Џаната партија.
XS
SM
MD
LG