Достапни линкови

НАТО задоволна од односите со Азербејџан


Помошник генералниот секретар на НАТО за нови безбедносни предизвици, Сорин Дукару.
Официјален претставник на НАТО ги пофали односите на Алијансата со Азербејџан по повод одбележувањето на 20-годишнината од вклучувањето на Азербејџан во Партнерството за мир. Помошник генералниот секретар на НАТО за нови безбедносни предизвици, Сорин Дукару, на денешната прес-конференција во Баку рече дека односите меѓу НАТО и Азербејџан го достигнале нивото на „стратешко партнерство“. Дукару оцени дека Азербејџан е еден од долгогодишните партнери на НАТО и го поздрави учеството на Баку во мировните напори во Авганистан, борбата против тероризмот и во поддршката на енергетската безбедност.
XS
SM
MD
LG