Достапни линкови

Романија бара НАТО да интервенира за одржување на безбедноста


Романија бара од НАТО да ги распредели своите сили во Источна Европа со цел да се спречи проширување на украинската криза. Романскиот министер за надворешни работи Титус Корлатеан рече дека Романија има конкретни барања за ангажирање на воздушна и копннена одбрана на Алијансата. Министерот додаде дека регионот околу црното море мора да биде врвен приоритет за НАТО.
XS
SM
MD
LG