Достапни линкови

Намалување на невработеноста во Грција


Стапката на невработеност во Грција во јануари се намалила на 26,7 проценти од 27,2 во декември, соопшти грчката статистичка служба (Елстат).

Во јануари 2013 година невработеноста кај младите луѓе под 24 години изнесувала 60,4 проценти, а во јануари годинава е намалена на 56,8 отсто.

Но, стапката на невработеност кај жените во јануари се искачила на 30,2 проценти, а истиот месец минатата година бил 30 отсто.
XS
SM
MD
LG