Достапни линкови

Предлог за цивилна безбедносна мисија на ЕУ во Украина


Велика Британија, Полска и Шведска бараат Европската Унија да испрати заедничка мисија за цивилна безбедносна и одбранбена политика во Украина. Овој предлог треба да биде разгледан на наредниот состанок на министрите за надворешни работи на Европската Унија, во Луксембург на 14-ти април. Мисијата би требало да се фокусира врз централната влада во Киев, но да дејствува и во другите региони на Украина. Европската Унија има слични цивилни мисии на Косово и во Грузија.
XS
SM
MD
LG