Достапни линкови

Извозот на Кина неочекувано падна во март


Извозот во Кина неочекувано падна во март. Трговските податоци на 10 април покажаа дека извозот паднал за 6,6 проценти во однос на претходната година. Увозот падна за 11,3 што е знак дека кинеската економија може да се забавува и понатаму. Неочекуваниот пад на извозот го зголемува ризикот од загуба на работни места во извозно-зависните индустрии кои вработуваат милиони кинески работници.
XS
SM
MD
LG